Reistip Vinales, Cuba: buitenzwembad met subliem uitzicht tabaksplantages

[singlepic id=782 w=240 h=180 float=left]In het westen van Cuba, in de provincie Pinar del Rio, vind je de vallei van Viñales, bekend om haar kleurrijke tabaksplantages en mogotes: bijzonder gevormde kalksteenformaties. In deze schitterende vallei ligt het vredige dorpje Viñales, vanuit waar je prachtige tochten te voet, te paard of per fiets kunt maken. Zin om lekker een dagje te chillen aan een buitenzwembad met bar, onderwijl genietend van een fenomenaal uitzicht op de tabaksplantages? Ga dan naar hotel Los Jazmines of naar hotel La Ermita. Beide hotels liggen op loopafstand van het dorp en voor 3 à 4 euro (prijzen anno 2007) inclusief drankje naar keuze mag je ook als niet-gast van het zwembad gebruikmaken.

Hotel Los Jazmines: voor het mooiste overzicht van de vallei (zie foto), maar iets verder lopen vanaf de hoofdstraat. Het hotel ligt namelijk vier kilometer verderop, aan de Viñales highway richting de stad Pinar del Rio.

Hotel La Ermita: voor het mooiste zwembad en een leuke buitenbar met prima mojito’s, eventueel een massage (30 euro) en als extra bonus een mooi uitzicht (maar iets minder spectaculair dan bij Los Jazmines). Gelegen op tien minuten loopafstand van de hoofdweg.

Ik raad je aan niet in de hotels te logeren, maar te overnachten in een van de vele Casas Particulares: particulieren die een of meer kamers verhuren aan toeristen. Zo krijg je een bijzondere inkijk in het dagelijks leven van de Cubanen en kom je heel makkelijk met ze in contact, vooral als je een klein woordje Spaans spreekt. Cubanen zijn niet alleen ontzettend gastvrij, maar over het algemeen ook erg vriendelijk én vrolijk.

Zie voor meer info over de hotels en een scala aan goede Casas Particulares de leuke Engelstalige website www.cuba-junky.com.

© Eva Buijs

Leave a Reply

Thrilling travel stories and useful tips. Hop on for some fascinating journeys!